B-Access Stołówka
Opis
B-Access Stołówka jest elementem zintegrowanego pakietu B-Access wspomagającego nowoczesne przedsiębiorstwa w zarządzaniu bezpieczeństwem i efektywnością procesów produkcyjnych. Użytkownicy B-Access otrzymują szerokie możliwości w zakresie: zarządzania dostępem osób i pojazdów oraz sterowania mechaniką dostępu obsługi parkingów i zarządzania ruchem pojazdów rejestrowania i rozliczania czasu pracy pracowników rejestrowania produkcji i zarządzania liniami produkcyjnymi. B-Access jest wyposażone w certyfikowany interfejs SAP HCM, dostępne są interfejsy do innych systemów klasy ERP.
Zastosowanie
B-Access Stołówka wspiera obsługę i rozliczanie wydawanych posiłków w zakładach pracy. Daje dostęp do szczegółowych informacji o aktualnym jadłospisie, zamówionych posiłkach, rozliczeniach zarówno pracownika, jak i przedsiębiorstwa – Możliwość zamawiania posiłków na dany dzień, tydzień, miesiąc!
Jak działa
Każdy pracownik może w prosty sposób zamówić i pobrać posiłek, rozliczyć go automatycznie i bezgotówkowo korzystając z terminala stołówkowego, lub innych, dedykowanych terminali zakładowych z serii ED-3012. Uprawnieni pracownicy mają również możliwość zamawiania posiłków dla gości. B-Access Stołówka raportuje on-line wszelkie dane do zakładowego systemu rozliczeń. Ekran informacyjny na terminalu ED-3012 umożliwia wizualizację listy osób w kolejce i zamówionymi rodzajami posiłków dla obsługi stołówki.
Korzyści
Dzięki modułowi B-Access Stołówka można usprawnić przepływ informacji potrzebnych zarówno do zamówienia posiłku, jego wydania, jak i rozliczenia w systemie.
Usprawnia funkcjonalność w zakresie m.in.:
a) Kontroli prawa do pobrania posiłku
b) Kontroli ilości wydanych posiłków
c) Potwierdzenia wydania posiłku
d) Podziału na posiłki wydawane płatnie i bezpłatnie
e) Raportu wydanych posiłków
f) Przydziału praw w systemie B-Access
g) Planowania menu stołówki na najbliższe tygodnie
h) Raportu dla obsługi stołówki
i) Definicji okresów rozliczeniowych dla raportów, poziomów dofinansowania posiłków dla pracowników
j) Podsumowania dla pracownika
k) Listy bieżących posiłków rezerwowych
l) Rejestracji osoby pobierającej posiłek do kolejki przy odbiorze
m) Odbioru posiłku przez pracownika w sposób bez gotówkowy.